Het belang van een accountant in Doetinchem

Wat doet een accountant? Een accountant verzamelt en controleert de financiële situatie van uw bedrijf. Een accountant controleert de jaarrekening en geeft een accountantsverklaring af wanneer uw jaarrekening correct is. De verklaring kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het geven van inzicht voor de aandeelhouders. Daarnaast kan het gebruikt worden om nieuwe kredietaanvragen te doen bij financiële instellingen. Ook kan er met een accountantsverklaring subsidie worden aangevraagd. Bent u nog op zoek naar een accountant in de Achterhoek? Qube accountants is een accountant in Doetinchem.

Wat doet een accountant nog meer?

Een accountant ondersteunt de ondernemer bij het bepalen van het beleid. Doordat de accountant inzichtelijk maakt hoe de financiële situatie van het bedrijf is, kan er bepaald worden of een investering of een beleidskeuze werkt. Daarnaast biedt een accountant ook advies bij bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging. Zo wordt het betreffende bedrijf voorzien van fiscale, economische en juridische advies. Ook kan de accountant advies geven op management of automatiseringsvraagstukken. Alle werkzaamheden op een rij:

  • Boekhoudkundige controle
  • Voorzien van juridisch advies
  • Kwaliteitsbewaking
  • Advies in fiscale zaken
  • Vertegenwoordiging van de vennoten
  • Opmaken van (financiële) verslagen

Wat is het verschil tussen accountant en boekhouder?

Een accountant heeft een controlerende rol en de boekhouder een uitvoerende rol. Dat betekent dat de boekhouder daadwerkelijk met de boekhouding bezig te zijn. De boekhouder verzamelt alle rekeningen en zorgt ervoor dat deze op orde is. Terwijl de accountant zich bezighoudt met de controle en de inrichting van de boekhouding. In de praktijk overlappen veel van deze werkzaamheden waardoor de termen vaak door elkaar worden gebruikt. Een accountant wordt ingeschakeld wanneer de vraagstukken complexer worden.

Het voordeel van een klein belastingkantoor in Doetinchem

Waarom zou u kiezen voor een kleinbelastingkantoor in Doetinchem? Allereerst zijn de lijnen kort. Dit houdt in dat een klein bedrijf snel kan schakelen wanneer dit nodig is. Daarnaast heeft u persoonlijk contact met slechts één adviseur. Een groot bedrijf is complexer en kent meer regels waardoor een klein kantoor flexibel is. Verder heerst er een goede sfeer en wordt er gesproken van een familiegevoel doordat er geen sprake is van een zogenaamde start-upcultuur waarbij het verdienen van veel salaris de boventoon heeft. Kies daarom voor een klein belastingkantoor.

Plaats een reactie