Bouw je droomhuis: een villa laten ontwerpen door een architect

Je eigen droomvilla ontwerpen, het is iets waar menig mens van droomt. En moet goede reden: in je eigen villa is alles precies zoals jij wil en ben je helemaal op je gemak. Gelukkig is het inderdaad mogelijk om je eigen villa te ontwerpen of, om preciezer te zijn, te laten ontwerpen!

Van droom naar realiteit

Hoe werkt dat dan, je eigen villa ontwerpen? In principe is het idee heel simpel. Je neemt een architectenbureau in de hand en legt hen jouw visie, droom en ideeën voor. Vervolgens gaan zij voor je aan de slag. Het initiële ontwerp wordt aan je voorgelegd en met je doorgenomen. Aan de hand van jouw feedback wordt het ontwerp van de villa eventueel aangepast. Dit proces wordt een paar keer herhaald tot je bij het ideale resultaat – jouw droomvilla – uitgekomen bent. Vervolgens hoeft de villa ‘alleen’ nog maar gebouwd te worden! Ook hier helpen (sommige) architectenbureaus bij. Zo zorgt men ervoor dat de villa geheel volgens ontwerp wordt gebouwd.

Verschillende soorten villa’s

Wat voor soort villa je ook voor ogen hebt, de kans is groot dat een architectenbureau deze voor je kan ontwerpen. Denk hierbij aan een zeer exclusieve, moderne villa, een extra duurzame of zelfs klimaatneutrale villa, klassieke villa’s, kubistische villa’s, villa’s in een landelijke stijl. Kortom, aan mogelijkheden doorgaans geen gebrek! Iets waar je echter wel rekening mee moet houden is het feit dat sommige architectenbureaus gespecialiseerd zijn in een specifieke stijl. Als dit het geval is zal de architect dit tijdens het introductiegesprek aangeven, maar het kan geen kwaad om dit van tevoren al in het achterhoofd te houden.

Architectenbureau kiezen

Door heel Nederland zijn er architectenbureaus die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van villa’s. Zij nemen jouw ideeën, input, wensen en dromen en maken hier vervolgens realiteit van. Maar welk bureau moet jij kiezen? Dat is natuurlijk de vraag. Je doet er verstandig aan een bureau te kiezen dat veel ervaring heeft, villa’s ontwerpt in de door jouw gewenste stijl en open en eerlijk is in de communicatie. Daarnaast kan het geen kwaad om te kiezen voor een architectenbureau waar je ook terecht kunt voor een villa bouwen – dat is wel zo makkelijk. Een voorbeeld van zo’n bureau is The Citadel Company uit Ommen. Ten slotte is een goede klik met het bureau en de architect van groot belang. De architect ontwerp immers de villa waar je (hopelijk) voor een lange tijd in blijft wonen, dus het goed met elkaar kunnen vinden en vertrouwen hebben kan allesbehalve kwaad!

Plaats een reactie