Waarom zou jij kiezen voor een Velux dakvenster

Allereerst zorgt een Velux dakvenster voor ventilatie. Door te ventileren zorg jij voor een gezonde luchtkwaliteit. Dakramen van de nieuwste generatie hebben daarom dan ook ventilatiekleppen. Verder zorgt het voor een natuurlijke inval. Doordat het op een schuin dak wordt gemonteerd komt er meer licht binnen dan bij een gewoon raam. Ook maakt het monteren van een dakraam mogelijk om een zolderruimte in gebruik te nemen. Zo kan jij de opslagruimte omtoveren tot een extra ruimte voor een ander doeleinde. En niet geheel onbelangrijk, een dakraam zorgt voor een hogere verkoopwaarde van het huis.

Kies ik een houten of een kunststof dakvenster?

Een Velux dakvenster wordt gemaakt met uitstekende kwaliteit materialen. Een houten dakvenster kan bij goed onderhoud wel 30 to 40 jaar meegaan. Maar dan zul jij om de 5-7 jaar het hout moeten voorzien van een nieuw likje verf. Een houten dakraam is daardoor wel goedkoper in aanschaf, maar gaat minder lang mee dan een kunststof variant. Ook is hout minder milieuvriendelijk, doordat het minder recyclebaar is dan kunststof. Alle verschillen op een rijtje:

  • Hout is goedkoper in aanschaf
  • Hout voelt authentieker aan
  • Kunststof gaat veel langer mee
  • Kunststof verreist geen onderhoud

Wanneer moet ik mijn dakvenster vervangen?

Wanneer jouw dakvenster voor 1991 hebt geplaatst, is het verstandig deze te vervangen. Een dakvenster van de nieuwste generatie biedt twee keer zoveel isolatie en geeft tot wel 15% meer lichtinval. Dakvensters tussen 1991 en 2001 zijn wellicht aan vervanging toe. Een nieuw venster kan betere isolatie bieden. Een dakvenster dat geplaatst is na 2001 heeft geen vervanging nodig. Zijn jouw dakvensters aan vervanging toe? Bij Dakramen Nederland koop je Velux dakvensters.

Dakramen zijn leverbaar in verschillende maten

Dakvensters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De standaard maten zijn leverbaar vanaf 55 x 70 cm. Waarbij het eerst genoemde de breedte is en het tweede getal de hoogte. Het standaard raam is 134 x 140 centimeter. Indien dit niet groot genoeg is, kan een dakraam altijd op maat gemaakt worden. Een dakraam mag aan de voorkant van het huis zonder vergunning worden geplaatst. Maar niet als het dakvenster boven het dak uitsteekt. Aan de achterkant van het huis mag een dakraam altijd zonder vergunning worden geplaatst.

Plaats een reactie