Het belang van belijning in magazijnen

Het is onmisbaar voor ieder magazijn, een belijning in het magazijn. Dit veroorzaakt veel duidelijkheid en zorgt ervoor dat mensen elkaar niet in de weg lopen. Omdat veel bedrijven met heftrucks en andere voertuigen werken, is het verstandig om belijning in het magazijn aan te brengen. Door duidelijke richtingen te geven waar deze heftrucks wel en niet mogen rijden, voorkomt het ongelukken met werknemers. Verder weten werknemers bijvoorbeeld precies waar ze mogen lopen en in welke richting ze lopen. Hierdoor wordt het magazijnproces verbeterd en zitten de werknemers op een lijn met elkaar. Deze belijningen zijn in verschillende kleuren en maten beschikbaar. Hierdoor is er voor elk magazijn de juiste belijning beschikbaar om aan te geven wat u wilt aangeven aan uw werknemers. Hierdoor is het mogelijk om in ieder magazijn structuur en veiligheid aan te brengen.

Verschillende soorten belijning

De belijning in magazijnen is zeer divers. Veel mensen denken dat dit alleen looppaden betreft, maar belijningen kunnen zoveel meer waarde toevoegen aan het magazijnproces. Een aantal voorbeelden van belijningen in magazijnen:

  • Locatienummering
  • Oversteekplaatsen
  • Pictogrammen
  • Opstelvlakken
  • Looppaden

Zoals te zien is, zijn belijningen dus multifunctioneel. Zo is belijning al effectief bij het moment wanneer een magazijn ingericht wordt. Door vooraf met belijning al aan te geven waar alle schappen moeten komen, is het vooraf al in te schatten hoeveel ruimte er nog over blijft voor andere zaken. Verder zorgt locatienummering ervoor dat medewerkers sneller kunnen werken, doordat zij sneller de locatie van de producten kunnen vinden. Kortom, magazijn belijning zorgt voor een efficiënter magazijn.

Hoe kom ik aan belijning in mijn magazijn?

Wanneer u op zoek bent naar belijning voor uw magazijn, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt dit ten eerste zelf doen, maar de kans is aanwezig dat u niet de juist spullen op voorraad hebt om dit uit te voeren. Daarom zijn er verschillende bedrijven die dit voor u kunnen doen. Het voordeel hiervan is dat zij de juiste spullen hebben om dit professioneel aan te pakken. Zo blijft deze belijning lang zichtbaar en heeft u de beste kwaliteit belijning. Verder denken deze bedrijven graag met u mee over de belijning. Dit zorgt ervoor dat u andere inzichten krijgt om uw magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten. Door jarenlange ervaring weten deze bedrijven wel wat goed werkt en wat niet, dus kunnen deze tips zeker handig voor u zijn. Als u een bedrijf inschakelt die de belijning voor u regelt, hou er dan rekening mee dat u vooraf duidelijke afspraken maakt om teleurstellingen te voorkomen.

Plaats een reactie