Waarom is een airco in je woning een goede investering?

Warme zomerdagen waarbij een tropische hitte in de kamers van je woning hangt, is iets wat steeds vaker voorkomt. Op dergelijke momenten is het zoeken naar verkoeling. Af en toe een koude douche nemen? Een ijsje eten? Of een zwembad kopen om in te plonsen? Kies voor een blijvende oplossing en investeer in een degelijke airco Rosendaal.

Betere luchtkwaliteit

Airco Rosendaal circuleert en filtert de lucht, waardoor verontreinigende stoffen en schimmels uit de lucht worden verwijderd. Dit is vooral belangrijk voor mensen die last hebben van allergieën en astma, omdat het de irriterende stoffen die een aanval veroorzaken, tot een minimum beperkt. Dit geldt echter alleen als je systeem schoon wordt gehouden en filters regelmatig worden vervangen. Anders kan de airco daadwerkelijk bijdragen aan luchtvervuiling binnenshuis. Het onderhoud kan worden uitgevoerd door een professional als Nico’s koeltechniek.

Minder insecten en parasieten

De filters van airco systemen houden ook insecten buiten en zijn veel effectiever dan een scherm in een open raam. Insecten zijn vervelend, maar kunnen ook gevaarlijk zijn voor mensen met allergieën. Een van de voordelen van een goed airconditioningsysteem is dat het huisdieren binnenshuis vlooien- en tekenvrij houdt.

Makkelijker slapen

Wie heeft er geen hekel aan die zwoele zomernachten waarin het moeilijk is om de slaap te vatten. Hitte zorgt voor een hogere hartslag en bloeddruk waardoor het vaak onmogelijk is om een goede nachtrust te krijgen. De kerntemperatuur van het lichaam is ook een kritische factor om in slaap te komen en te blijven. Een te warme (of te koude) kamer verstoort de natuurlijke temperatuurregeling, die volgens artsen het beste functioneert tussen 18 en 23 graden.

Het beschermt je meubels

Hitte, en vooral de vochtigheid die er vaak mee gepaard gaat, kan grote schade aanrichten aan allerlei soorten meubels. Hout wint en verliest vocht met de lucht eromheen, wat na verloop van tijd leidt tot kromtrekken. Leer neemt ook vocht op waardoor die stijlvolle bank op den duur kan gaan rotten. En elke stof is vatbaar voor de schimmel die ongebreideld broedt in vochtige omgevingen.

Betere beveiliging

We hebben al besproken hoe open vensters, zelfs met schermen, beperkt zijn als het gaat om het buiten houden van insecten. Ze zijn nog slechter in het buiten houden van ongewenste mensen. Afhankelijk van waar je woont of werkt, is een onbeveiligd raam gewoon niet veilig. Je wilt je dierbaren en kostbaarheden beschermen tegen zowel de elementen als de onaangename kant van de mensheid. Laat daarom een airco plaatsen door Nico’s koeltechniek.

Plaats een reactie