Wat is hotmelt?

Hotmelt is een lijm dat snel een goede verbinding maakt. De snelle verbinding van de lijm hotmelt komt, omdat de lijm, wanneer het is aangebracht snel afkoelt van zijn applicatietemperatuur. Deze temperatuur is meestal 160 graden Celsius. De hete lijm staat bekend als HMA, smeltlijm, warme lijm en als lijmpatronen en lijmsticks. De basis van de hotmelt is een polymeer. De standaard blends zijn gebaseerd op EVA (Ethyleen vinyl acetaat) of polyolefine. Er zijn ook andere warme lijmen denkbaar. Zo kunt u aan PUR hotmelt lijmen denken die uit een andere productgroep komen. Ook worden de POR hotmelt lijmen gebruikt. Bij deze lijm wordt de echte hechting pas tot stand gebracht tijdens de afkoelfase. Er ontstaat dan een verdere vernetting met zichzelf en het materiaal dat gelijmd wordt.

Het werken met hotmelt

Vaak worden de hotmelt lijm soort aangebracht met een lijmpistool. Om een juiste verbinding met de lijm tot stand te kunnen brengen is ervaring een vereiste. U moet precies weten hoe u de lijm moet aanbrengen en welke temperatuur vereist wordt. U kunt voor het lijmen een lijmpistool gebruiken. Daarvoor zou u in de praktijk een handlijmpistool kunnen gebruiken, maar het is handiger om een automatisch lijmpistool toe te passen. Bij een automatisch lijmpistool wordt over het te lijmen oppervlak de juiste hoeveelheid lijm toegediend, zodat u de juiste hechte verbinding krijgt. In veel gevallen wordt een Nordson lijmpistool in de praktijk toegepast. Natuurlijk zijn er ook andere merken lijmpistolen beschikbaar.

De Nordson service

Voor de Nordson service en onderhoud moet u bij V.D.L. Distritech zijn. Ze zijn in staat om uw lijmpistolen te voorzien van een goed onderhoud, service en revisie. Wanneer er tijdens de fabricage van een product, in een bedrijf, storing optreedt, kunnen zij u snel helpen. De Nordson service is prima. Ook zal de Nordson service u terzijde staan voor een goed onderhoud. Hierdoor kunt u ongedwongen constant blijven werken.

Plaats een reactie