Stroom nodig? Een aggregaat kopen is wel zo handig

Op plekken waar je niet zomaar een stekker in het stopcontact kan steken, kan het noodzakelijk zijn om een aggregaat te gebruiken. Denk aan een plek waar je staat met je camper, op je boot of in een werksituatie waar geen stroom voorhanden is. Als je overweegt om een aggregaat te kopen, dan wil je uiteraard een betrouwbaar apparaat, dat precies past bij het doel waarvoor je het wil gebruiken. We vertellen hier waar je op kan letten bij de aanschaf.

Aanschaf van een generator: hier let je op

Bij je keuze voor een aggregaat moet je kijken naar welke apparaten je gaat aansluiten op het aggregaat. Gevoelige apparatuur, zoals een computer of HR-ketel, zijn niet geschikt voor een generator die varieert in voltages. Hiervoor heb je een inverter generator of een AVR-generator met een automatische voltageregelaar nodig. Ga je een aggregaat kopen, dan kan je verder letten op het maximale en gemiddelde vermogen. De meeste apparatuur vraagt namelijk bij het opstarten om meer vermogen dan wanneer het gewoon in gebruik is. Ook de soorten aansluitingen die een generator heeft, zijn van belang.

Looptijd en mate van lawaai

Wil je het aggregaat gebruiken als noodvoorziening, tijdens een evenement of voor een buurtfeest? Afhankelijk van het doel moet je aggregaat een bepaalde looptijd hebben. Hiermee wordt bedoeld hoeveel tijd het aggregaat zijn werk kan doen. In bepaalde situaties, bijvoorbeeld op een filmset, is het ongewenst dat het aggregaat veel lawaai maakt. In dat geval kan je voor een stil aggregaat kiezen. Benzinegeneratoren zijn meestal lichter en stiller, maar een dieselgenerator is over het algemeen betrouwbaarder.

Drie generaties ervaring bij Wikkelbedrijf Keizer

Wie een aggregaat wil kopen, kan hiervoor een deskundig advies gebruiken. Een van de bedrijven die betrouwbare hulp kan bieden bij je keuze, is Wikkelbedrijf Keizer uit Veendam. Dit elektrotechnische bedrijf bestaat al sinds drie generaties en levert alleen kwaliteitsproducten. Je kan bij deze onderneming terecht voor al je vragen over generatoren, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. De medewerkers beschikken over veel productkennis, zodat je online of bij het bedrijf een aggregaat kan kopen dat past bij je wensen.

Plaats een reactie