Hoe bouwt u veilig een vaste trap naar zolder?

Een vaste trap naar zolder maken in diverse stappen

Er komt heel wat kijken bij het maken van een vaste trap naar zolder. Ten eerste moet er een groter trapgat gemaakt worden of moet het trapgat verplaatst worden naar een andere plek. Als dit nodig is, dan moet er een staalconstructie komen ter ondersteuning van de vloer. Dan is het tijd voor het dichtmaken van het vlizotrapgat en het inmeten en plaatsen van de trap.

Hoe weet u of de vaste zoldertrap verantwoord is?

U vraagt zich misschien af of het constructief verantwoord is om een trapgat in de vloer te maken. Een specialist kan bepalen of uw type betonvloer een staalconstructie nodig heeft. Dit kan vaak aan de hand van foto’s of het bedrijf komt langs bij u op locatie. Ook kan de expert met u videobellen om de situatie te bekijken. Zo weet u zeker dat de betonwerkzaamheden voor uw vaste trap naar zolder veilig uitgevoerd kunnen worden.

Ondersteuning met stempels en staalconstructie

Om de maten van het trapgat te bepalen, worden van onderaf gaten geboord in de hoeken van het gewenste gat. Vervolgens wordt er van bovenaf gezaagd. De vloer wordt ondersteund met stempels en er wordt een opvangbak geplaatst. Het zagen zelf gebeurt met een diamantzaag, die koeling nodig heeft met een beetje water. Dit water komt in de opvangbak terecht. Voor het weghalen van de stempels plaatsen de vaklieden – indien nodig – een staalconstructie. Na het dichtmaken van het oude trapgat, kan de nieuwe trap worden ingemeten.

De Betonboorder: specialist in het maken van trapgaten

Het is een goed idee om voor het maken van een vaste trap naar zolder een betonspecialist in te schakelen. De Betonboorder is gespecialiseerd in het maken van trapsparingen met een constructie voor ondersteuning van de vloer. Dit bedrijf werkt veilig en heeft de juiste, verantwoorde aanpak. De Betonboorder gaat voor het beste resultaat en gaat hiervoor graag een stapje verder dan de afspraak. Voor elke uitdaging denken de medewerkers met u mee en leveren zij een goede oplossing.

Plaats een reactie