De waterafvoer van een dak moet in orde zijn

Het maakt niet uit of we nu een schuin of een plat dak hebben, het moet ons beschermen tegen de vele verschillende weersinvloeden. De daken vangen het regenwater op en moeten het ook goed afvoeren. Bij een schuin dak komt het regenwater in de dakgoot terecht die het water vervolgens via de afvoerpijp afvoert. U moet ervoor zorgen dat de afvoer altijd goed schoon blijft, anders kunt u problemen krijgen. Bij een plat wordt het regenwater op het platte dak opgevangen en zal, doordat het enigszins schuin afloopt, naar de waterafvoer worden geleid.

Dakbedekking plat dak doe het zelf

Wanneer u gaat bouwen en u heeft daarbij een plat dak, dan is het belangrijk dat u er een dak bekleding op aanbrengt. Voor de dakbedekking plat dak doe het zelf kunt u kiezen uit bitumen, EPDM of kunststof. U kunt in principe een bitumen dak bekleding zelf aanbrengen. Laat u wel goed voorlichten hoe u bitumen moet aanbrengen. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Zorg wel, als u het zelf wilt doen, gebruik kunt maken van enkele andere vrienden die u kunnen helpen. De bitumen lagen zullen over elkaar moeten worden gelegd en dan door middel van warmte aan elkaar worden gesmolten. De overlapping moet groot genoeg zijn om lekkages te voorkomen.

Als uw dak bekleding verouderd is

Wanneer uw bitumen dakbekleding verouderd is en scheurtjes, dus lekkages gaat vertonen, dan kunt u uw dak bekleding repareren. U kunt uw plat dak repareren door het aanbrengen van een siliconen dakbedekking. Om dat te kunnen doen, moet u zich aan een aantal regels houden. Op de eerste plaats moet u ervoor zorgen dat uw dak stof- en vetvrij is. Dat zou u kunnen doen door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Daarna moet u uw platte dak laten drogen. U kunt eventuele beschadigingen eerst herstellen. Geotex vlies is het aangewezen product hiervoor. Wanneer u start, moet u, als u het blik met de coating geopend heeft, het product goed enkele minuten doorroeren. U kunt de coating aanbrengen met een borstel, roller of vloerwisser. De coating moet gelijkmatig worden aangebracht. Laat na het aanbrengen de coating goed drogen. Daarna heeft u weer een waterdicht en goed plat dak.

Plaats een reactie