De voordelen van reflecterende dakcoating

Siliconen reflecterende dakcoating

Wanneer je een plat dak hebt, is het goed deze te coaten met een reflecterende dakcoating. Het weer heeft namelijk een grote invloed op het dak, een plat dak kan er sneller door slijten. Wanneer het dak een stevige coating heeft blijft het langer goed en hoef je de bitumen dakbedekking niet snel te vervangen. Dat scheelt je een hoop kosten.

Reflectie zorgt voor verkoeling

De siliconen dakcoating zorgt voor reflectie op platte bitumineuze daken. Door de reflecterende dakcoating zakt de temperatuur binnenin een pand. Dat maakt het in de zomer een stuk aangenamer. Ook haal je meer rendement uit je zonnepanelen en zuigen de airco’s op daken meer koele lucht. Het maakt hierbij niet uit voor welke kleur coating je gaat. Je kan kiezen uit wit, grijs en zwart. Door de juiste kleur aan te brengen, zal het dak er weer als nieuw uit zien. Wel is het zo dat een witte coating net wat vaker gereinigd moet worden om de optimale reflectie te behouden.

Waterbestendig

Dakcoating is ook zeer goed bestand tegen langdurig stilstaand water, iets wat je vaak ziet op platte daken. De coating is waterdicht door de siliconen die erin verwerkt zijn. De siliconen worden gemaakt van silicium, beter bekend als kiezel. Door de minerale oorsprong hiervan hebben de siliconen zeer sterke UV-werende en waterkerende eigenschappen. Wanneer je de coating schoon wilt maken, is het wel belangrijk er voorzichtig mee om te gaan. Het reinigen doe je daarom met water en een zachte borstel.

Gemakkelijk zelf aan te brengen

Met de juiste materialen breng je de reflecterende dakcoating gemakkelijk zelf aan. Het is van belang de ondergrond eerst stof- en vetvrij te maken. Vervolgens breng je een laag coating van 0,8 mm aan met een borstel, roller of vloerwisser. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is wachten tot het droog is.

Plaats een reactie