Uw dak verduurzamen met een groendak

Bent u geïnteresseerd in het verduurzamen van uw dak? Een groendak biedt daarvoor veel voordelen. Het helpt het klimaat te verbeteren en zorgt voor een gezonde lucht. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, die u zelf kunt bouwen en aanbrengen of laten installeren. Voor elk type dak is er wel geschikte groene dakbedekking te vinden.

Wat zijn de voordelen van een groendak?

Het aanbrengen van een groendak is een absolute aanrader wanneer u zoekt naar een duurzame indeling van het dak. Allereerst vangt een groendak regenwater op, waardoor het tijdelijk wordt opgeslagen op het dak. Dit draagt bij aan een stabiel grondwaterpeil. Daarnaast biedt het dak ruimte voor vogels, vlinders en diverse insecten. De groene daken ontstaan vaak uit bijvoorbeeld Sedum, kruiden, grassen of waardplanten. Dat zijn planten die belangrijke leefgebieden voor insecten en vogels bieden, zo helpt u dus een beetje mee aan het behoud van de biodiversiteit.

Haal alles uit uw zonnepanelen

Wilt u alles uit uw zonnepanelen halen? Ook dan komt de bouw van een groendak goed van pas. Dankzij de planten op een groendak daalt de temperatuur op het dak namelijk. En zoals u misschien al wist, werken zonnepanelen beter op koelere daken dan op warme daken. Op deze manier verbetert u het rendement van de zonnepanelen en bespaart u op energiekosten.

Het installeren van een groendak

U kunt ervoor kiezen om een groendak zelf te installeren, daar zijn handige doe-het-zelf pakketten voor. Ook kunt u ervoor kiezen om de installatie door een gespecialiseerde partij uit te laten voeren. Zowel voor het bestellen van doe-het-zelf pakketten als de installatie kunt u terecht bij Sedumplaza. Deze ervaren partij biedt twee systemen aan: een kant-en-klare tray of een uitrolbare mat, het is maar net wat goed bij het dak past.

Plaats een reactie