De oplossing tegen galm is een akoestisch plafond

Heb jij wel eens gehoord van een akoestisch plafond? Met een akoestisch plafond verbeter je de akoestiek in een ruimte. Galm en echo zijn dan verleden tijd. Ben je bijvoorbeeld de eigenaar van een restaurant, dan weet je hoe belangrijk goede akoestiek is in een ruimte. Zo min mogelijk weerkaatsingen van geluid zorgt voor een betere verstaanbaarheid. Dankzij een akoestisch plafond kunnen de gasten in jouw restaurant een normaal gesprek voeren zonder gestoord te worden door gegalm.

Wat is een akoestisch plafond?

Een akoestisch plafond is een plafond waar geluidsabsorberende platen of plafondpanelen op zijn aangebracht. Deze platen of panelen zorgen ervoor dat de nagalm in jouw restaurant wordt verminderd. Dit verbetert vervolgens de akoestiek in de ruimte. Een akoestisch plafond wordt gemaakt door middel van akoestisch spuitwerk. Dit klinkt wellicht een beetje verwarrend, maar is het totaal niet. Akoestisch spuitwerk is niets meer dan een spray die wordt aangebracht op plafonds en wanden. De cellulosevezels in de platen of plafondpanelen worden gesprayd, dit zorgt ervoor dat deze platen en panelen geluidsabsorberend worden.

Waarom kiezen voor een akoestisch plafond?

Slechte akoestiek leidt tot irritaties, meer mentale stress, slechte concentratie en op lange termijn soms zelfs tot gehoorverlies. Niet alleen in restaurants hebben ze te maken met slechte akoestiek. Ook in scholen, gymzalen, openbare ruimtes, zwembaden, kantoren en musea kampen ze met hetzelfde probleem.

De weerkaatsing bepaalt hoe de personen in de desbetreffende ruimte het geluid ervaren. Daarnaast is de akoestiek van grote invloed op de communicatie in de ruimte, bijvoorbeeld bij een presentatie, gesprek of concert. Wanneer een ruimte galmt en rumoerig is, kunnen de gasten zich niet goed focussen op dat concert, gesprek of een presentatie.

De kracht van goede akoestiek

Een akoestisch plafond zorgt voor een optimale akoestiek. De mensen in de ruimte voelen zich aangenamer en focussen zich gemakkelijker op waar ze mee bezig zijn.

Plaats een reactie