Wat is een mezzanine?

Wanneer er ruimtegebrek is in het bedrijfspand, ben je waarschijnlijk al gauw geneigd om alles in te pakken en een grootschaalse verhuizing te plannen. Echter is het bij ruimtegebrek niet meteen nodig om op zoek te gaan naar een nieuw pand. In de meeste gevallen komt het ruimtegebrek niet door een te klein pand, maar bijvoorbeeld door een onlogische indeling. Misschien heb je wel eens nagedacht over een nieuwe inrichting van het magazijn, maar ook een mezzanine behoort tot de mogelijkheden. Maar wat is een mezzanine precies?

Tussenvloer

De kans bestaat dat je wel eens over een mezzanine heeft gehoord. Een mezzanine is een tussenvloer die zelfdragend is, en als het ware tussen twee etages in gebouwd kan worden. De betekenis van deze vloer stamt af van het Italiaanse woord ‘mezzano’, oftewel ‘midden’ in het Nederlands. Deze tussenvloer wordt ook wel een entresolvloer of een verdiepingsvloer genoemd. Deze tussenvloeren zorgen voor extra vloeroppervlakte, waardoor geen ingrijpende verbouwing of een verhuizing nodig is. Zodoende is een mezzanine een uitstekende optie wanneer er sprake is van ruimtegebrek, of men meer opslagruimte wenst.

Waar bestaat een mezzanine uit?

U vraagt zich waarschijnlijk af, waar een mezzanine dan allemaal uit bestaat. Een mezzanine bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder uit kinderbalken, kolommen, hoofdbalken, bevloering en kipstanden of afstandshouders. Maar wist je dat het bij de meeste bedrijven ook mogelijk is om er extra onderdelen naar wens aan toe te voegen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor allerlei extra opties voor jouw tussenvloer zoals een kantelhek, publiekstrap, leuning, aanrijbeveiliging of een opzetplaats.

Configureren

Het is bij sommige bedrijven zoals bijvoorbeeld Noordrek, mogelijk om zelf een mezzanine te configureren. Op deze manier kun je voordat je een bestelling plaatst, al zien hoe de mezzanine er uiteindelijk uit komt te zien. Op deze manier configureer je in 6 simpele stappen jouw eigen mezzanine. Vervolgens ontvang je een e-mail met daarin een duidelijke maar scherpe offerte.

Plaats een reactie