Wat is een verdiepingsvloer?

Ruimtegebrek is binnen bedrijven een van de grootste redenen om te verhuizen. Echter is het in het geval van ruimtegebrek niet meteen noodzakelijk om te verhuizen. Er bestaan namelijk verschillende oplossingen, die een grote verhuizing overbodig maken. Heb je wel eens nagedacht over investeren in een verdiepingsvloer? Een verdiepingsvloer wordt ook wel een mezzanine genoemd en zorgt voor meer extra magazijnruimte binnen de bestaande ruimte. Maar wat is een verdiepingsvloer precies, waaruit bestaat deze vloer, en waar kan men deze vloer aanschaffen?

Zelfdragende vloer

We vertelden al dat een verdiepingsvloer een vloer is die zorgt voor meer werkbare ruimte, binnen het huidige magazijn. Deze vloer wordt tussen twee etages in gebouwd, men kan het dus zien als een soort tussenverdieping, In de meeste gevallen worden deze vloeren voornamelijk gebruikt in opslagpanden voor voorraad, maar ook als magazijninrichting. Een verdiepingsvloer wordt hier vaak toegepast omdat de plafonds in deze ruimtes hoog genoeg zijn. Deze vloer wordt ook wel een systeemvloer, mezzanine, tussenvloer of entresolvloer genoemd.

Onderdelen van een verdiepingsvloer

Maar waar bestaat een verdiepingsvloer precies uit? Deze vloer is onderdeel van een complete constructie, waarvan de hoofdconstructie bestaat uit hoofdbalken, kolommen, kinderbalken, bevloering en afstandhouders. Echter is het ook mogelijk om er een aantal extra onderdelen aan toe te laten voegen, zoals een hekwerk of een leuning. Maar ook een publiekstrap, vluchttrap, schoring, aanrijbeveiliging en opzetplaats behoren tot de mogelijkheden.

Verdiepingsvloer aanschaffen

U kunt een verdiepingsvloer bij verscheidene bedrijven aanschaffen. Sommige bedrijven beschikken over een speciaal hiervoor ontwikkelde configurator waarmee je zelf een verdiepingsvloer kunt samenstellen. Ook is het dankzij deze configurator mogelijk om het eindresultaat te zien voordat je een bestelling plaatst. Voordat de vloer geproduceerd wordt, wordt er een statische berekening gemaakt. Deze berekening maakt het mogelijk om een exacte prijsstelling te kunnen noemen.

Plaats een reactie